Ofte stillede spørgsmål

Generel Information

Hvad betyder "Statuskode: 40420 - merchant blocked by cardholder"?

Når du modtager en statuskode 40420 - merchant blocked by cardholder, betyder det, at kortholderen har blokeret din webshop fra at trække penge på hans kort – dette gælder uanset, om der er tale om abonnementsbetalinger eller engangsbetalinger.

Beløbet af en chargeback er ændret - hvorfor?

Oftest er den anvendte valutakurs årsagen til dette. Eksempelvis kan beløbet på en chargeback have ændret sig, efter der har været udsving i den anvendte valutakurs mellem dagen for transaktionen og dagen for chargebacken.

Er det muligt at få månedlige udbetalinger, som dækker en hel måned?

Ja, det er muligt. Når du modtager månedlige udbetalinger fra Clearhaus, vil hver udbetaling dække en periode fra den første dag til den sidste dag i måneden. Du modtager dine udbetalinger et par dage efter, afhængig af din aftale.

Får jeg besked, når jeg modtager en chargeback?

Ikke automatisk. Men du kan vælge at få notifikationer tilsendt på email. I dashboard vælger du “settings” og så “notifications”. Her kan du vælge hvilke notifikationer, du ønsker at modtage, hvilke email-adresser notifikationerne skal sendes til, og hvor ofte du vil modtage dem, fx. dagligt eller ugentligt.

Hvad betyder "Status code: 40400 - Backend Problem"?

Når du modtager en statuskode 40400 Backend Problem, betyder det, at den kortudstedende bank (kortholders bank) ikke er hurtig nok til at besvare vores anmodning om behandlingen af transaktionen. Visa/Mastercard kræver, at bankerne besvarer vores anmodning inden for en bestemt tidsramme. Hvis de ikke svarer inden for den fastsatte grænse, vil Visa/Mastercard afvise transaktionen med statuskode 40400.

I nogle tilfælde reservarer banken penge på kundens kort alligevel. Det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt. Det er dog hverken Clearhaus’ eller din gateways skyld. I sådan en situation bør kortholder kontakte sin bank og bede dem om at slette reservationen.

Hvad er et autorisationsgebyr, og hvornår skal jeg betale det?

Clearhaus tager muligvis et autorisatiosgebyr, når du laver en autorisation (hvis du er i tvivl, om du skal betale autorisationsgebyrer, kan du tjekke din kontrakt).

Clearhaus tæller hvor mange autorisationer, du har lavet inden for den seneste måned, og trækker så gebyret for disse autorisationer én gang om måneden. Det vil fremgå som en del af resuméet af dine udbetalinger, som du kan finde i dashboard.

Hvad er et refunderingsgebyr, og hvornår skal jeg betale det?

Clearhaus tager et lille gebyr, når du laver en refundering. Så når du laver en refundering, vil Clearhaus fratrække refunderingsgebyret i din næste udbetaling.

Her er et eksempel: En kunde køber et produkt hos dig, det koster 100 kr. Kunden fortryder dog sit køb og sender varen tilbage til dig. Du refunderer derfor de 100 kr. Når du laver refunderingen, vil de 100 kr. bliver fratrukket din Clearhaus-konto og overført til kortholders konto. Herefter tager Clearhaus et gebyr på eksempelvis 1,75 kr. for at behandle refunderingen

Hvad er et udbetalingsgebyr, og hvornår skal jeg betale det?

Når du modtager en udbetaling fra Clearhaus, skal du muligvis betale et gebyr for det.

Hvis du modtager dine udbetalinger i DKK, skal du ikke betale noget gebyr, men det skal du, hvis du modtager udbetalinger i en af vores andre udbetalingsvalutaer.

Clearhaus tager eksempelvis et gebyr på 3 euro per udbetaling i EUR og 5 pund per udbetaling i GBP. Derfor anbefaler vi, at du overvejer dette, før du vælger, hvor ofte du vil have dine penge udbetalt fra Clearhaus. Vi tilbyder daglige (kun i specielle tilfælde), ugentlige og månedlige udbetalinger. Læs mere om det her.

Du kan se, om du skal betale et udbetalingsgebyr i din kontrakt.

Hvilken tidszone bruges i Clearhaus dashboard?

Clearhaus rapporterer i UTC tidszone.

Hvor kan jeg finde Visa og Mastercards logoer, som jeg kan vise på min hjemmeside?

Clearhaus har et udvalg af logoer, som vores kunder kan downloade og vise på deres hjemmeside. Du finder eksempelvis logoer for Apple Pay, MobilePay, Visa og Mastercard. Find logoerne her.

Hvor lang tid tager det at behandle en refundering?

Typisk bliver en refundering behandlet inden for 10 dage, hvilket betyder, at der går op til 10 dage, fra du anmoder om en refundering, til pengene er på kortholders bankkonto. I særlige tilfælde kan det tage op til 30 dage.

Hvordan beregnes vekselgebyret?

I dashboard kan du se, at vekselgebyret ikke er inkluderet. Det er fordi, vi fratrækker vekselgebyret, før vi fratrækker vores behandlingsgebyrer.

Eksempel:

Oprindeligt beløb: 470,35 USD Korttype: Mastercard Dato: 21. maj 2018 Mastercards valutakurs på denne dag for USD til EUR: 0,851215 Beløb efter veksling fra USD til EUR ved brug af Mastercards valutakurs: 400,37 EUR Det nye beløb: 397,97 EUR efter vi har fratrukket vores vekselgebyr.

Hvordan fungerer en reservation?

Når en webshop laver en autorisation, vil det relevante beløb blive reserveret på kortholders konto. Når dette beløb trækkes fra kortholders konto, vil reservationen som regel blive slettet - typisk inden for én dag. Nogle gang kan det tage lidt længere tid før reservationen fjernes.

Efter en autorisation er blevet godkendt, og beløbet er blevet reserveret, kan du (som webshopejer) annullere transaktionen ved at lave en void.

I nogle tilfælde bliver en autorisation afvist med en fejlkode. Hvis det sker, skal du lave en ny autorisation, som du kan lave en capture på, når du sender varerne afsted. Når en autorisation bliver afvist med en fejlkode, bliver reservationen ikke altid fjernet med det samme. Hvis det sker, kan du sende en bekræftelse til kunden, som beviser at du har modtaget din betaling, og at reservationen skal slettes. Kunden kan så gå til deres bank og bede dem om at slette reservationen.

En reservation fjernes normalt efter 1-2 dage, men det kan nogle gange tage op til 7 dage. Visse banker tager endda 30 dage om at slette en reservation.

Hvordan inviterer jeg nogen til mit Clearhaus dashboard?

For at invitere nogen til dit Clearhaus dashboard, skal du følge disse trin:

1. Gå til Clearhaus dashboard
  2. Gå til “settings”, som findes øverst i højre hjørne
  3. Nederst i højre hjørne vil du nu kunne se funktionen “invite”. Her skriver du email-adressen på den person, som du ønsker at sende en invitation til. Herefter modtager de en invitation i deres indbakke, hvor de bliver bedt om at oprette en bruger. De kan derefter logge ind og se dit dashboard.

Hvordan ændrer jeg password til min Clearhaus-konto?

Følg denne guide, hvis du ønsker at ændre dit password:

1. Gå til clearhaus.com
  2. Klik på “Login”
  3. Vælg “Dashboard” eller “Mine ansøgninger
  4. Klik på “Glemt dit password?”
  5. Du vil nu modtage en email fra Clearhaus med et link til at nulstille dit password.

Jeg har betalt mere, end jeg plejer - hvorfor?

I dashboard kan du altid finde en udspecificering af dine gebyrer. Gå til “settlement” og vælg den periode, som du er nysgerrig omkring. Du vil kunne se et overblik samt en udspecificering af alle de gebyrer, som du har betalt.

Hvis du stadig ikke er sikker på, hvad det er, du har betalt for, må du endelig skrive til os på support@clearhaus.com. Hvis du betaler autorisationsgebyr, vil dette blive fratrukket dine udbetalinger en gang om måneden. Det kan måske være årsagen til de højere gebyrer.

Jeg har ikke en bankkonto til min virksomhed endnu - kan jeg ansøge med min private bankkonto?

Vi kan godt acceptere din private bakkonto som den konto, vi udbetaler penge til. Det kræver dog, at du indsender dokumentation på, at ejeren af virksomheden også er ejeren af den private bankkonto. Det kan eksempelvis være et screenshot af bankkontoen, som tydeligt viser kontoejerens navn.

Jeg lavede en refundering for flere dage siden, men min kunde har ikke fået pengene endnu - hvorfor?

Når du laver en refundering, kan du tjekke statuskoden i dashboard. Hvis refunderingen har statuskode 20000 (godkendt), er pengene blevet udbetalt af Clearhaus. Det kan tage op til 10 dage, før kunden modtager pengene på sin konto.

Kan højrisikokunder tilføje et subdomæne til deres eksisterende aftale?

Det er muligt for højrisikokunder at tilføje et subdomæne til deres eksisterende aftale med Clearhaus, men det nye domæne skal sælge det samme som det primære domæne. Vores risk and support team vil vurdere, om du kan få tilføjet et domæne til din højrisikokonto. Du kan indsende en forespørgsel til support@clearhaus.com, så vender vi tilbage med et svar, så snart vores risk and support team har kigget nærmere på din aftale og muligheden for at tilføje et domæne.

Kan jeg eksportere data fra dashboard til mit regnskabssystem?

Clearhaus tilbyder data via Storebuddy.dk. De kan hjælpe dig med at automatisere din regnskabsføring. De tager et månedligt gebyr, men så vil din regnskabsføring også blive automatiseret. Læs mere her. Du kan også eksportere en masse information (inklusiv alt information fra dashboard) via vores API. Læs mere her.

Kan jeg ændre den valuta, I udbetaler mine penge i?

Clearhaus tilbyder flere forskellige udbetalingsvalutaer, men vi kan ikke ændre valutaen på din eksisterende aftale. Hvis du derfor ønsker at skifte din udbetalingsvaluta fra eksempelvis EUR til DKK, skal du indsende en ny ansøgning. Vi giver dig en ny aftale, et nyt MID-nummer og en ny API-nøgle. På den måde vil du kunne splitte din trafik mellem EUR og DKK.

Kan jeg ændre, hvor ofte I udbetaler mine penge?

Ja, du kan godt anmode om at få ændret hyppigheden af dine udbetalinger, men vores risk and support team vil vurdere sagen, og de har ret til at afvise anmodningen. Det vil typisk være muligt at skifte fra daglige til ugentlige udbetalinger og fra ugentlige til månedlige udbetalinger.

Hvis du ønsker at ændre hyppigheden af dine udbetalinger, bedes du venligst sende en anmodning til support@clearhaus.com.

Hvor lang tid varer en autorisation?

Captures kan laves op til 179 dage efter autorisationen - hvis autorisationen er 180 dage gammel, er det for sent.

Er det muligt kun at refundere dele af et beløb?

Ja. Du kan til enhver tid (inden for de 179 dage) refundere et beløb, som der allerede er lavet en capture på. Refunderinger frigøre ikke et beløb, som kan captures igen senere. Din gateway skal også understøtte delvis refundering.

Er jeg sikker på at få mine penge, når jeg laver en capture inden for 179 dage?

Din capture vil blive behandlet på normal vis, og du vil få dine penge - også selvom betalingskortet er udløbet, blevet stjålet eller mistet i mellemtiden. I sjældne tilfælde har kunden skiftet bank mellem autorisation og capture, og du kan derfor ikke få dine penge. Kundens bank skal dog handle i god tro og forsøge at inddrive pengene fra kunden, før de laver en chargeback.

NOTE: Jo flere dage der går mellem autorisation og capture, des større risiko er der for, at du modtager en chargeback med årsagen “late capture/sen capture”. Hvis capture laves inden for 7-30 dage, kan du ikke modtage sådan en chargeback.

Er pengene reserveret på kortholders bankkonto i 179 dage?

Nej. Afhængig af hvilken korttype der er tale om, er beløbet reserveret i 7-30 dage.

Hvad er en indløsningsaftale?

Med en indløsningsaftale får du en konto hos en indløser/finansiel institution (Clearhaus), lidt ligesom en bank.

Hvad er forskellen på en indløser og en gateway?

En gateway/PSP sørger for betalingsvinduet i din webshop og videresender kortoplysninger til din indløser. Indløseren behandler disse oplysninger og sørger for, at du får dine betalinger. Indløseren indsamler pengene fra kortholders bank hvorefter de opbevare og senere udbetaler pengene til dig.

En gateway må aldrig have penge i hænde. De er derimod ansvarlige for det tekniske set-up af forskellige features og betalingsmetoder, fx. 3-D Secure, MobilePay og Apple Pay.

Hvilke afregningsvaluta tilbyder i?

Du kan modtage dine udbetalinger i følgende valutaer: DKK, SEK, NOK, EUR, USD eller GBP.

Læs denne artikel for mere information: Udbetalinger

Hvilke gateways understøtter I?

Vi samarbejder med mere end 25 gateways.

• 8kilo
  • Betternow
  • BigWallet
  • Brand by Hand
  • cbox
  • Certitrade
  • Designheroes.net
  • DevCode
  • DevsSolutions
  • Elektron.fo
  • ePay
  • EPG - Easy Payment Gateway
  • Erhvervshjemmeside.dk
  • eShop+
  • FPG
  • Freepay
  • Gate2Payments
  • Invirk
  • iSignThis
  • MoneyMatrix
  • NextPay
  • OnPay
  • Paylike
  • Payrexx
  • PayWiser
  • PensoPay
  • PinPayments
  • QuickPay
  • Reepay
  • ScanPay
  • SegPay
  • Vendo
  • Webkonsulenter.dk
  • West Soft Development

Hvilke informationer skal jeg oplyse for at få en indløsningsaftale?

Du kan ansøge om at få en indløsningsaftale ved at udfylde vores online ansøgningsskema. Her finder du en liste over alt den information, vi skal bruge, for at en almindelig virksomhed kan få en indløsningsaftale hos os.

Hvis din virksomhed er registreret i udlandet, er højrisiko eller kræver en særlig licens fra myndigheder, kan du læse denne artikel for mere information: Hvilken information skal jeg oplyse for at få en indløsningsaftale

Hvilke korttyper accepterer I?

Vi understøtter alle korttyper, som udstedes af Visa og Mastercard. Disse omfatter:

• Visa
  • Visa Electron
  • Visa Debit
  • Visa Kredit
  • Mastercard Debit
  • Mastercard Kredit
  • Maestro

Hvilke transaktionsvaluta understøtter I?

Vi understøtter transaktioner i alle valutaer, som er understøttet af Visa og Mastercard.

Se alle valutaer her.

Hvor kan jeg se mine priser?

Hos Clearhaus skal du betale 1,45% af transaktionen for betalinger med et lokale kort og 2,75% af transaktionen for betalinger med udenlandske kort. Desuden koster en refundering/tilbagebetaling 1,75 DKK. Der er hverken månedlige gebyrer eller et oprettelsesgebyr.

Du kan finde alle vores priser her https://www.clearhaus.com/dk/priser/.

Hvordan beregnes interchange fees?

Interchange fees er de omkostninger, som vi (indløseren) betaler til kortudstedende bank. Interchange fees fastsættes af kortorganisationerne, fx. Visa og Mastercard.

Udover interchange fees fra kortorganisationerne, betaler kunder, som har en Interchange+ eller IC+ aftale, også andre gebyrer i forbindelse med behandlingen af en transaktion.

Desuden betaler de også en fast procentsats på fx. 0,5%.

Hvorfor skal jeg bruge en indløser?

Du kan ikke modtage onlinebetalinger, hvis ikke du har en indløser. Din indløser fungerer som en bank for din webshop og behandler dine betalinger. Indløseren sørger for at indsamle dine penge fra dine kunders banker og udbetaler så pengene til dig.

Hvornår kan jeg begynde at modtage betalinger?

Du kan begynde at tage imod betalinger inden for 1-3 dage efter, at du har indsendt din ansøgning.

Hvis din virksomhed er højrisiko eller er baseret på en speciel forretningsmodel, skal vi måske bruge lidt ekstra tid på at gennemgå din ansøgning.

Hvornår udbetaler I mine penge?

Det afhænger af hvilken afregningsperiode, der er fastsat i din kontrakt. Normalt afregnes der ugentligt, så du får dine penge hver torsdag.

Læs denne artikel for mere information: Hvornår udbetaler i mine penge?

I hvor lang tid kan jeg foretage en refund?

Du kan lave en refundering på en transaktion op til 179 dage efter, at du gennemførte den seneste capture på transaktionen.

I jeres prisliste nævner I et særligt gebyr for højrisikokunder. Hvad er dette gebyr?

Gebyret er 840 euro om året. Dette er en årlig betaling, og den kan ikke opdeles i månedlige betalinger.

Kan jeg foretage en delvis capture eller autorisation?

Ja, dette kaldes en split payment og er noget, som Clearhaus understøtter. Din gateway skal dog også understøtte funktionen - kontakt dem for mere information.

Skal jeg betale moms af jeres gebyr?

Nej. Vi er en finansiel institution, hvilket betyder, at vores gebyrer ikke er momsbelagte.

Oprettelse af indløsningsaftale

Hvordan underskriver jeg min kontrakt, når oprettelsesemail ikke er den samme som underskrivers email?

Når den person, der har oprettet kontrakten, ikke er den samme person, der skal underskrive den, skal du oplyse email-adressen på underskriveren. Underskriveren vil modtage en email med et link. Linket vil sende ham til en side, hvor han skal oprette en bruger ved at indtaste email og vælge et password. En bruger vil blive oprettet, og underskriveren vil kunne se kontrakten, som han så skal underskrive.

Hvorfor kan jeg ikke uploade filer til min ansøgning?

Vores ansøgningssystem vil kun acceptere bestemte filtyper (f.eks. jpeg, PDF eller png). Hvis du uploader filer i et andet format, vil du få fejlen “filen kunne ikke uploades”. Upload venligst filen i en anden format eller prøv at komprimere filen. Du bør også tjekke, at du har indtastet alle de påkrævede informationer, før du uploader dine filer. Du skal eksempelvis udfylde alle informationerne om “ejer”, før du kan uploade filer til dette afsnit.

Jeg udfylder en ansøgning på vegne af en anden - hvem får adgang til dashboard?

Det er muligt at lade flere personer samarbejde om at udfylde ansøgningen, men det er kun den, som underskriver aftalen, der vil få adgang til dashboard. Hvis du vælger en anden som underskriver, vil du kun kunne se et “underskriver”-felt. Når din ansøgning er blevet godkendt, kan du give flere personer adgang til dit dashboard.

Hvilke krav er der til min hjemmeside?

Læs denne artikel for mere information: Hvilke krav er der til min hjemmeside?.

Hvornår får jeg brug for mere end en indløsningsaftale?

Kort sagt skal du have en ekstra indløsningsaftale, hvis du:

• starter en ny virksomhed (både hvis den sælger det samme eller noget helt nyt)
  • begynder at sælge helt nye produkter eller services i din eksisterende virksomhed
  • ønsker at få udbetalinger i andre valutaer

For yderligere hjælp kan du sende en mail til support@clearhaus.com

Læs mere om at oprette en indløsningsaftale.

Jeg åbner en ekstra hjemmeside, kan jeg bruge min eksisterende aftale med jer?

Hvis de produkter du sælger i den nye webshop, er i samme kategori som i den eksisterende, og hvis du ønsker udbetaling i samme valuta, kan du bruge din eksisterende aftale. Du skal blot sende en email til os med dit nye domænenavn. Husk at nævn kundenummer (MID) eller virksomhedsnavn.

Hvis den nye webshop sælger produkter i en anden kategori, end dem du sælger nu, eller hvis du ønsker at modtage udbetalinger i en anden valuta, skal du have en ny indløsningsaftale.

Kan jeg få en indløsningsaftale i mit land?

Vi tilbyder indløsningsaftaler i lande, som er med i EU28 eller EØS.

Håndtering af din indløsningsaftale

Hvad betyder de forskellige transaktionstyper/statusser?

I din gateways kontrolpanel kan du håndtere dine transaktioner og skifte status på dem. I dit Clearhaus Dashboard kan du finde en beskrivelse af de forskellige transaktionstyper/statusser, så du kan forstå hver eneste stadie, som dine betalinger skal igennem.

• Autorisation: dette er det første stadie af en betaling. I dette stadig beslutter kortudstedende bank om transaktionen kan behandles eller ej. De tjekker bl.a. om der er nok penge på kortholders bankkonto, om kortet er gyldigt, om kortet er meldt mistet eller stjålet osv. Hvis denne process bliver gennemført med succes, kan du begynde at behandle ordren. Bemærk venligst at pengene i dette stadie blot er reserveret på kortholder bankkonto. For at hæve pengene og flytte dem til din indløsningskonto, skal du lave en capture.

• Capture: når autorisationen er gennemført med succes, og ordren er blevet behandlet (f.eks. når du har afsendt varen), kan du hæve pengene på din kundes bankkonto. Denne proces kaldes capturing, og du skal lave din capture i din gateways shopmodul.

• Refund: i nogle tilfælde skal du refundere nogle penge til kunden, efter pengene er blevet captured. Det kan eksempelvis være fordi kunden ønsker at returnere varen, eller fordi varen var gået i stykker, da den ankom. Hvis du ønsker at refundere dele af eller hele beløbet, skal du lave en refund i din gateways shopmodul.

• Void: en void er en annullering af en autorisation. Det er egentlig det modsatte af en capture, og betyder at de penge, som du har reserveret på kundens bankkonto, ikke længere vil være reserveret.

• Credit: denne transaktionstype/status bruges kun for specifikke konti og brancher. Når du har gennemført autorisation og capture, har kunden måske nogle tilgodehavender, som du skal udbetale. Det kan f.eks. være præmier. Du udbetaler disse ved at kreditere din indløsningskonto. Dette gøres igennem din gateways shopmodul.

Hvor kan jeg se min kontrakt med Clearhaus?

Du kan finde din kontrakt med Clearhaus ved at følge disse trin:

1. Gå til clearhaus.com
  2. Klik “Login”
  3. Vælg “Mine ansøgninger”
  4. Klik på din ansøgning - du vil nu kunne se din kontrakt.

Hvordan ændrer jeg mit CVR-nummer?

Hvis ejeren forbliver den samme, kan den eksisterende aftale opdateres med det nye CVR-nummer, virksomhedens nye navn samt virksomhedsformen. Kontakt os venligst på support@clearhaus.com, så opdaterer vi informationen for dig. OBS: Tilretningen kan kun ske, hvis virksomheden er i normal drift.

Hvis virksomheden har fået nye ejere, skal de indsende en ny ansøgning. En indløsningsaftale kan ikke overdrages til andre.

Hvorfor kan jeg ikke se min API-nøgle?

Måske er du ikke autoriseret til at se API-nøglen. Du skal bede den person, som har opretter kontoen, om at invitere dig til Clearhaus dashboard. Du kan finde en guide til at invitere en person til dit dashboard her.

Kan jeg få data fra min konto i en API?

Ja, vi tilbyder vores kunder en API. Du kan finde mere information i vores dokumentation her. I dokumentationen kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at bruge vores API. API’en indeholder forskellig data, blandt andet om udbetalinger, transaktioner og indsigelser. Læs mere om, hvad vores API kan her og her.

Kan jeg se min kontrakt på et andet sprog?

Ja, du kan se din kontrakt på 4 forskellige sprog:

• Dansk
  • Norsk
  • Svensk
  • Engelsk

Du finder din kontrakt ved at gå til www.clearhaus.com, klikke “login” og derefter vælger “Mine ansøgninger”. Øverst i højre hjørne kan du se et flag. Klik på flaget for at skifte sproget på den side, som du er på.

Kan jeg vælge at få mine udbetalinger en anden dag?

Det er desværre ikke muligt. Vi tilbyder daglige, ugentlige og månedlige udbetalinger, men vi kan ikke ændre den specifikke dag, som du modtager dine penge på. Hvis du eksempelvis får ugentlige udbetalinger, kan vi ikke overføre pengene om tirsdagen i stedet for om torsdagen.

Hvad gør jeg når en betaling/transaktioner fejler/afvises?

Der kan være mange årsager til, at en transaktion fejler/afvises.

Det første du bør gøre er at gå ind på dit Clearhaus Dashboard og finde den afviste transaktion. Du finder alle transaktioner ved at klikke på kort-ikonet () øverst til højre. Hvis du ikke kan finde den afviste transaktion i vores Dashboard, er fejlen sket hos din gateway. I dette tilfælde bør du tjekke din gateways dashboard.

Hvis du finder den afviste transaktion i vores Dashboard, vil du også kunne se en statuskode (i “Status” kolonnen). For afviste transaktioner vil koden være rød. Hvis du holder musen over den røde kode, vil du kunne se en reason code (årsagskode). Den vil fortælle dig, hvorfor din transaktion er blevet afvist.

Her er en liste over alle vores årsagskoder:

Kode Beskrivelse
20000 Approved (transaktionen er godkendt)
40110 Invalid card number (ugyldigt kortnummer)
40111 Unsupported card scheme (vi understøtter kun betalinger med Visa, Mastercard og Maestro)
40120 Invalid CSC (ugyldig CVV)
40130 Invalid expiry date (ugyldig udløbsdato)
40135 Card expired (kortet er udløbet)
40140 Invalid currency (liste over alle de valuta vi understøtter)
40150 Invalid text on statement (den descriptor du har brugt, er ikke den, som Clearhaus har godkendt)
40190 Invalid transaction (fx. kan du måske ikke acceptere kreditoverførsler)
40200 Clearhaus rule violation (vi opsætter regler for transaktionerne i din webshop, kontakt support for uddybende information)
40300 3-D Secure problem (fra kortudsteders side)
40310 3-D Secure authentication failure (3-D Secure autentificering fejlet)
40400 Backend problem (kortudstedende bank svarer ikke og kan derfor ikke godkende transaktion)
40410 Declined by issuer or card scheme (kundens bank eller kortorganisationerne kan afvise transaktioner af forskellige årsager, kunden bør kontakt sin bank for mere information)
40411 Card restricted (kortudstedende bank kan sætte begrænsninger på kort, fx. så det ikke kan bruges i udlandet)
40412 Card lost or stolen (kort mistet eller stjålet)
40413 Insufficient funds (ikke nok penge på kortet)
40414 Suspected fraud (mistænkt for svindel)
40415 Amount limit exceeded (beløbsgrænse på kort er nået)
50000 Clearhaus error (problemer i Clearhaus’ system, kontakt os for nærmere information)

Hvor finder jeg min API nøgle?

Du finder din API-nøgle under Settings i Dashboard.

Hvor finder jeg mit kundenummer/merchant identification number (MID)?

Du kan finde dit kundenummer (merchant identification number, MID) under settings i Dashboard.

Dit kundenummer er 7 cifre, fx. 2000001.

Hvordan finder jeg mine fakturaer fra Clearhaus?

Hos Clearhaus får du ikke en decideret faktura. Vi sender ikke en opgørelse til dig, men du kan finde en komplet oversigt over dine gebyrer og omkostninger i dashboard.

1. Gå til Clearhaus Dashboard
  2. Gå til Settlements ( øverst i højre side)
  3. Klik på den ønskede udbetalingsperiode i tabellen
  4. Vælg om du vil have dataen i Excel-, CSV- eller PDF-format
  5. Klik “Prepare export” og herefter “download export”
  6. Du har nu et dokument, som giver en oversigt over de gebyr, som du har betalt til Clearhaus i den valgte periode Ønsker du i stedet at se gebyr pr. transaktion for den valgte periode, skal du i stedet eksportere dataen fra tabellen længere nede på siden.

Hvordan får jeg data fra Dashboard, så min revisor kan udarbejde mit regnskab?

Clearhaus sender ingen data ellers salgstal til dig. Du kan selv hente dataen fra Dashboard. Det kan du enten gøre ved at downloade Excel- eller CSV-filer eller ved at anvende vores API (læs mere her).

Hvordan laver jeg en refund?

Du kan ikke lave en refund/retur/refundering hos Clearhaus eller i dashboard. Du skal lave refunderinger i dit shopmodul eller hos din gateway.

Hvordan opsiger jeg min aftale med Clearhaus?

Vi er kede af, at du forlader os. For at lukke din konto, skal du sende os en email med kundenummer (MID) og virksomhedsnavn eller CVR-nummer. Du kan ikke opsige din aftale over telefon, da det er vigtigt, at vi får informationen på skrift.

Hvordan skifter jeg min bankkonto?

Du kan skifte den bankkonto, som du får dine penge udbetalt til ved at skrive en mail til support@clearhaus.com. Mailen skal indholde følgende information:

• Virksomhedens navn
  • Kundenummer (MID)
  • Oplysninger om bankens navn, IBAN og SWIFT (BIC) for både din tidligere og din nye bank
  • Bevis på, at du/virksomheden ejer den nye bankkonto

Hvorfor er jeg en såkaldt højrisikokunde?

Kortorganisationer kategoriserer nogle typer virksomheder som højrisiko, da de er udsat for svindel i højere grad end andre virksomheder. Både kortorganisationerne og Clearhaus har et separat regelsæt for disse typer virksomheder.

For uddybende information bedes du kontakte os på support@clearhaus.com.

Hvorfor kan jeg ikke lave capture på mine betalinger?

Langt de fleste kontrakter med Clearhaus indeholder et omsætningsloft. Dette omsætningsloft kan være på f.eks. 50.000 DKK over 30 dage. Det betyder ikke, at dine kunder ikke kan aflægge en ordre, hvis du pludselig rammer 50.000 DKK i omsætning på under 30 dage, men det betyder, at du ikke kan capture pengene, før Clearhaus hæver dit omsætningsloft, eller du igen er under 50.000 DKK på 30 dage. Dette er af rene sikkerhedsmæssige årsager, så vi minimerer risikoen for svindel - for både dig, som webshopejer, og os, som indløser.

I Dashboard kan jeg se, at der er trukket 1 DKK fra mine kunders konti. Hvad betyder det?

Hvis du har en abonnementsbaseret forretningsmodel, kan du lade systemet lave en autorisation på 1 DKK for at tjekke, om kundernes konti stadig er i brug. Pengene vil ikke blive trukket, da det blot er en autorisation/reservation.

Jeg har indtastet det forkerte kodeord ti gange på Clearhaus.com - hvad gør jeg?

Når du indtaster dit kodeord forkert ti gange, vil din konto blive lukket i en time fra sidste forsøg på at logge ind. Dette er også tilfældet, hvis du har ændret dit kodeord.

Jeg har indtastet det forkerte kodeord ti gange på Clearhaus.com - hvad gør jeg?

Når du indtaster dit kodeord forkert ti gange, vil din konto blive lukket i en time fra sidste forsøg på at logge ind. Dette er også tilfældet, hvis du har ændret dit kodeord.

Jeg modtager ikke pengene fra mine betalinger - hvad er der galt?

Når du modtager en ordre i din webshop, reserveres beløbet automatisk på kundens kort. For at trække pengene fra kundens kort, skal du lave en capture. Det gør du i dit shopmodul eller hos din gateway. Du må ikke lave en capture, før du har afsendt ordren.

OBS: Vi udbetaler dine penge ugentligt (medmindre du har en anden aftale). Normalt vil du modtage dine penge torsdag, nogle gange fredag. Hvis der er helligdage, kan dine penge være en smule forsinket.

Min virksomhed har flyttet adresse

Send en e-mail til support@clearhaus.com med følgende information:

• Kundenummer (MID)
  • Virksomhedens registreringsnummer (CVR)
  • Virksomhedens navn
  • Den nye adresse

Features

Hvad er 3-D Secure?

3-D Secure er et ekstra sikkerhedslag, som beskytter din virksomhed mod svigagtige transaktioner.

Når du bruger 3-D Secure, flyttes ansvaret for chargebacks, som er en følge af svigagtige transaktioner, fra din virksomhed til kortholders/din kundes bank (kortudstedende bank).

Bemærk venligst: Betalingsgatewayen Reepay understøtter ikke 3-D Secure.

Læs mere om 3-D Secure her og her.

Hvad betyder "3-D Secure attempt"?

Du har måske lagt mærke til, at nogle af dine transaktioner i Dashboard er markeret som “3-D Secure attempt”. Det betyder, at du som webshop, har forsøgt af bruge 3-D Secure på transaktionen, men at kortudstedende bank ikke understøttede 3-D Secure. Det kan være fordi de endnu ikke har implementeret funktionen helt, eller fordi deres server var nede. Men selvom 3-D Secure ikke bliver gennemført, registreres forsøget stadig og ansvaret for svigagtige transaktioner falder på kortudstedende bank.

Skal jeg betale for 3-D Secure?

Nej, som kunde hos Clearhaus får du 3-D Secure gratis.

Hvornår anbefaler I, at man bruger 3-D Secure?

Vi anbefaler, at du bruger 3-D Secure på køb af høje beløb og på udenlandske transaktioner. Jf. PSD2 bliver 3-D Secure (eller lignende) påkrævet for transaktioner over 225 kr pr. september 2019. Vi anbefaler derfor, at du allerede nu begynder at implementere 3-D Secure i din webshop.

Hvad er Apple Pay?

Apple Pay er Apples digitale wallet. Apple Pay fås på alle nyere iPhones, iPads, Apple Watches og Macs. Du registrerer dit betalingskort i wallet appen og kan derefter betale ved at bruge fingeraftryk eller Face ID. Apple Pay kan både anvendes online, i apps og som kontaktløs betaling i fysiske butikker.

Læs mere om Apple Pay.

Understøtter I Apple Pay?

Ja, vi understøtter Apple Pay betalinger. For at få Apple Pay i din webshop skal du dog have en gateway, som også understøtter Apple Pay. QuickPay, PensoPay og Paylike understøtter Apple Pay.

Hvordan får jeg Apple Pay i min webshop?

Clearhaus understøtter automatisk Apple Pay for alle vores kunder, men for at få Apple Pay i din webshop, skal du have en gateway som også understøtter det, fx. QuickPay. Det er din gateway, som sørger for at aktivere Apple Pay i din webshop. Kontakt din gateway for yderligere information.

Hvad er MobilePay?

MobilePay er Danske Banks mobilbaserede betalingsapp.

Du kan læse mere om MobilePay her.

Understøtter I MobilePay Online?

Ja, vi understøtter online betalinger med MobilePay. Din gateway skal dog også understøtte MobilePay. Følgende gateways understøtter MobilePay Online:

• QuickPay
  • EPay
  • PensoPay

Hvordan aktiverer jeg MobilePay?

Clearhaus giver automatisk alle vores kunder mulighed for at modtage betalinger med MobilePay, men for at få MobilePay aktiveret i din webshop, skal du have en gateway, som også understøtter det. Det er gatewayen, der sørger for alt det praktiske og tekniske omkring opsætning af MobilePay, og det er dem, som kan aktivere det i din webshop. Kontakt din gateway for yderligere hjælp.

Du skal desuden registrere dig hos MobilePay her.

Hvad er en descriptor?

En descriptor er den tekst, som fremgår på kortholders kontoudtog, og som beskriver den givne betaling. En descriptor bør hjælpe kortholder med at identificere den webshop, hvori betalingen er gennemført.

En virksomheds descriptor defineres når indløsningsaftalen oprettes og typisk vælges virksomhedens domæne/URL som descriptor (fx. min-shop.com)

Læs mere om descriptors her.

Hvad koster Apple Pay?

Apple Pay er forbundet til et kredit- eller debetkort, så når en kunde betaler med Apple Pay i din webshop, skal du blot betale standardgebyret for en kortbetaling. Hvis en kundes kort eksempelvis er udstedt i samme land, som din webshop er registreret i, vil vi tage et gebyr på 1,45%. Det er standardgebyret for indenlandske transaktioner - også selvom der er tale om en Apple Pay-betaling.

Selvom Clearhaus ikke tager et ekstra gebyr for Apple Pay-betalinger, kan det godt være, at din gateway gør det. De tager typisk et månedligt gebyr eller et gebyr per transaktion, men det har intet med Clearhaus at gøre.

Hvordan kan jeg ændre min descriptor?

Send en e-mail til support@clearhaus.com og skriv, hvad du gerne vil have din descriptor ændret til.

Husk at descriptoren skal identificere den webshop, hvori betalingen er foretaget.