Udbetalinger

Hvad er en udbetaling?

En udbetaling er det, vi på engelsk kalder settlement. Når vi foretager en udbetaling, flytter vi de penge, som du har modtaget, fra din konto hos os til din bankkonto.

Hvilke valuta kan jeg få min udbetaling i?

Transaktionsvaluta er de valuta, som du kan acceptere betalinger i, når du sælger et produkt i din webshop. Dine kunder betaler altså i transaktionsvaluta.

Med Clearhaus kan du acceptere alle valuta, som understøttes af Visa og Mastercard.

Afregningsvaluta er de valuta, som du modtager dine udbetalinger i. Vi udbetaler i DKK, SEK, NOK, EUR, USD, GBP, CHF, CZK, RON, HUF og PLN.

Hvorfor vælger man at have flere afregningsvaluta?

Ved at få udbetalinger i flere valuta kan du spare vekselgebyr, når du sælger i lande, som bruger andre valuta end dit hjemland eller anden valuta end din afregningsvaluta.

Hver afregningsvaluta kræver en separat indløsningsaftale.

Eksempel:

Du har en webshop, som er registreret i Danmark. Du sælger dine produkter i Danmark og modtager betalinger i DKK. Pengene går ind på din konto hos os i DKK og din bankkonto er ligeledes i DKK.

Du beslutter dig nu for at sælge dine varer i Sverige, hvor du modtager betalinger i SEK. Du kan åbne en konto hos os i SEK, så dine penge går ind på din konto hos os i SEK i stedet for DKK. Det vil sige, betalingerne i SEK bliver ikke vekslet til DKK, men bliver udbetalt til din bankkonto i SEK.

Dette er kun en fordel, hvis du har omkostninger i SEK. Ellers skal du selv veksle pengene i din egen bank.

Du kan spare penge med fleksible afregningsvaluta.

Hvornår udbetaler i mine penge?

Hvornår vi udbetaler pengene fra din konto hos os til din bankkonto, afhænger af hvilken afregningsperiode du har valgt. Du kan vælge afregning på daglig, ugentlig eller månedlig basis.

OBS: Hvis du har en udenlandsk bank, modtager du muligvis først pengene et par dage senere, end hvad der står nedenfor.

Daglig

De transaktioner, som du laver captures på mellem for eksempel mandag kl. 19 og tirsdag kl. 19, bliver udbetalt den efterfølgende fredag.

Denne afregningsperiode har en forsinkelse på 3 bankdage.

Ugentlig

De transaktioner, som du laver capture på fra mandag og frem til den efterfølgende mandag inden kl. 21, bliver udbetalt den efterfølgende torsdag.

Denne afregningsperiode har en forsinkelse på 3 bankdage.

Månedlig

Transaktioner, som du laver capture på mellem for eksempel d. 31. juli kl. 19 og d. 31. august kl. 19, bliver udbetalt d. 5. september.

Denne afregningsperiode har en forsinkelse på 3 bankdage.

Hvilken afregningsperiode skal jeg vælge?

Som udgangspunkt har alle kunder ugentlig afregning, da det oftest er den bedste løsning. Hvis du ønsker daglig eller månedlig afregning, for eksempel pga. cash flow eller abonnementbaseret forretningsmodel, kan du skrive det i feltet “yderligere information” i ansøgningsskemaet.

Hvis du gerne vil have hjælpe til at vælge afregningsperiode, kan du kontakte kundeservice via vores kontaktformular eller ved at sende en mail til support@clearhaus.com.