Ofte stilte spørsmål

Generell informasjon

Hva betyr "status kode: 40420 - merchant blokkert av kortholder"?

Denne respons koden betyr at kortholderen har blokkert din nettbutikk fra å trekke penger på deres kort. Dette gjelder både abonnementsbetalinger og engangs-betalinger.

Beløpet på en chargeback er endret - hvorfor?

Som oftest er det den anvendte valutakursen som er årsak til dette. For eksempel kan beløpet på en chargeback endre seg, dersom det har vært svingninger i den anvendte valutakursen i dagene mellom transaksjonen og chargebacken.

Er det mulig å få månedlige utbetalinger, som dekker en hel måned?

Ja, det er mulig. Når du mottar månedlige utbetalinger fra Clearhaus, vil hver utbetaling dekke en periode fra den første dagen til den siste i måneden. Du mottar utbetalingene dine et par dager etterpå, avhengig av avtalen din.

Får jeg beskjed når jeg mottar en chargeback?

Ikke automatisk. Men du kan velge å få notifikasjoner tilsendt på mail. I Dashboard velger du “settings” og så “notifications”. Her kan du velge hvilke notifikasjoner du ønsker å motta, hvilke e-mailadresser notifikasjonene skal sendes til og hvor ofte du vil motta de, feks. daglig eller ukentlig.

Hva betyr "Status code: 40400 - Backend Problem"?

Når du mottar en statuskode 40400 Backend Problem, betyr det at den kortutstedende banken (kortholders bank) ikke er rask nok til å besvare vår anmodning om behandlingen av transaksjonen. Visa/Mastercard krever at bankene besvarer vår anmodning innenfor en bestemt tidsramme. Dersom de ikke svarer innenfor den fastsatte grensen, vil Visa/Mastercard avvise transaksjonen med statuskode 40400.

I noen tilfeller reserverer banken pengene på kundens kort alikevel. Det er selvfølgelig ikke hensiktsmessig. Det er dog hverken Clearhaus’ eller din gateways skyld. I en slik situasjon bør kortholder kontakte banken sin og be de om å slette reservasjonen.

Hva er et autorisasjonssgebyr, og når skal jeg betale det?

Clearhaus kan ta et autorisasjonsgebyr når du lager en autorisasjon (dersom du er i tvil om du skal betale autorisasjonsgebyrer, kan du sjekke kontrakten din. Clearhaus teller hvor mange autorisasjoner du har lagd den siste måneden, og trekker gebyret for disse autorisasjonene en gang i måneden. Det vil fremgå som en del av sammendraget av utbetalingene dine, som du kan finne i Dashboard.

Hva er et refunderingsgebyr, og når skal jeg betale det?

Clearhaus tar et lite gebyr når du gjennomfører en refundering. Så når du lager en refundering, vil Clearhaus trekke fra refunderingsgebyret i den neste utbetalingen din.

Her er et eksempel: En kunde kjøper et product hos deg som koster 100 kroner. Kunden angrer dog på kjøpet sitt og sender varen tilbake. Du refunderer derfor de 100 kronene. Når du gjennomfører en refundering, vil de 100 kronene bli fratrukket din Clearhaus-konto og overført til kortholders konto. Deretter tar Clearhaus et gebyr på eksempelvis 1,75 kroner for å behandle refunderingen.

Hvilken tidssone brukes i Clearhaus dashboard?

Clearhaus rapporterer i UTC tidssone.

Hvor kan jeg finde Visa og Mastercards logoer, som jeg kan vise på min hjemmeside?

Clearhaus har et udvalg af logoer, som vores kunder kan downloade og vise på deres hjemmeside. Du finder eksempelvis logoer for Apple Pay, MobilePay, Visa og Mastercard. Find logoerne her.

Hvor lang tid tar det å behandle en refundering?

Ofte blir en refundering innenfor 10 dager, noe som betyr at det går opp til 10 dager, fra du anmoder en refundering til pengene er på kortholders bankkonto. I særlige tilfeller kan det ta opp til 30 dager.

Hvordan beregnes vekslingsgebyret?

I Dashboard kan du se at vekslingsgebyret ikke er inkludert. Dette er fordi, vi trekker fra vekslingsgebyret før vi trekker fra behandlingsgebyrene våre.

Eksempel:

Opprinnelig beløp: 470,35 USD Korttype: Mastercard Dato: 21. mai 2018 Mastercards valutakurs på denne dagen for USD til EUR: 0,851215 Beløp etter veksling fra USD til EUR ved bruk av Mastercards valutakurs: 400,37 EUR Det nye beløpet: 397,97 EUR etter vi har trukket fra vekslingsgebyret vårt.

Hvordan endrer jeg passord til min Clearhaus-konto?

Følg denne guiden, dersom du ønsker å endre passordet ditt:

1. Gå til clearhaus.com
  2. Klikk på “Login”
  3. Velg “Dashboard” eller “Mine søknader”
  4. Klikk på “Glemt passordet ditt?”
  5. Du vil nå motta en e-mail fra Clearhaus med en link for å nullstille passordet ditt.

Hvordan fungerer en reservasjon?

Når en nettbutikk lager en autorisasjon, vil det relevante beløpet bli reservert på kortholders konto. Når dette beløpet trekkes fra kortholders konto, vil reservasjonen som regel bli slettet - typisk innenfor en dag. Noen ganger kan det ta litt lenger tid før reservasjonen fjernes.

Etter en autorisasjon er blitt godkjent, og beløpet er blitt reservert, kan du (som nettbutikkeier) annullere transaksjonen ved å lage en void.

I noen tilfeller blir en autorisasjon avvist med en feilkode. Dersom det skjer, må du lage en ny autorisasjon, som du kan lage capture på, når du sender varene avsted. Når en autorisasjon blir avvist med en feilkode, blir reservasjonen ikke alltid fjernet med det samme. Dersom det skjer, kan du sende en bekreftelse til kunden, som beviser at du har mottatt betalingen din, og at reservasjonen skal slettes. Kunden kan gå til banken sin og be om at de sletter reservasjonen.

En reservasjon fjernes normalt etter 1-2 dager, men det kan noen ganger ta opp til 7 dager. Noen banker kan bruke opptil 30 dager på å slette en reservasjon.

Hvordan inviterer jeg noen til mitt Clearhaus dashboard?

For å invitere noen til ditt Clearhaus Dasboard, må du følge disse trinnene:

1. Gå til Clearhaus Dashboard
  2. Gå til “settings”, som finnes øverst i høyre hjørne .
  3. Nederst i høyre hjørne vil du nå kunne se funksjonen “invite”. Her skriver du e-mailadressen på den personen du ønsker å sende en invitasjon til. Deretter mottar de en invitasjon i deres innboks, der de blir bedt om å oprette en bruker. De kan deretter logge inn og se Dashboardet ditt.

Jeg har betalt mer enn jeg pleier - hvorfor?

I Dashboard kan du alltid finne en spesifisering av gebyrene dine. Gå til “settlement” og velg den perioden du er nysgjerrig på. Du vil kunne se et overblikk, samt en spesifisering av alle gebyrer du har betalt.

Hvis du stadig ikke er sikker på hva du har betalt for, kan du endelig skrive til oss på support@clearhaus.com. Hvis du betaler autorisasjonsgebyr, vil dette bli trukket fra utbetalingene dine en gang i måneden. Det kan kanskje være årsaken til de høye gebyrene.

Jeg har ikke en bankkonto til virksomheten min enda - kan jeg søke med min private bankkonto?

Vi kan godt akspetere din private bankkonto, som den kontoen vi betaler ut pengene til. Det krever dog, at du sender inn dokumentasjon på, at eieren av virksomheten også er eieren av den private bankkontoen. Det kan eksempelvis være et screenshot av den bankkontoen som tydelig viser kontoeierens navn.

Jeg lagde en refundering for flere dager siden, men kunden min har ikke fått pengene enda - hvorfor?

Når du lager en refundering kan du sjekke statuskoden i Dashboard. Hvis refunderingen har statuskode 2000 (godkjent), er pengene blitt utbetalt av Clearhaus. Det kan ta opp til 10 dager før kunden mottar pengene på kontoen sin.

Kan høyrisikokunder tilføye et subdomene til deres eksisterende avtale?

Det er mulig for høyrisikokunder å tilføye et subdomene til deres eksisterende avtale med Clearhaus, men det nye domene må selge det samme som det primære domenet. Vårt risk- og supportteam vil vurdere om du kan få tilføyet et domene til din høyrisikokonto. Du kan sende inn en forespørsel til support@clearhaus.com, så kommer vi tilbake med et svar, så snart vårt risk- og supportteam har sitt nærmere på avtalen din og muligheten for å tilføye et domene.

Kan jeg eksportere data fra Dashboard til regnskapssystemet mitt?

Clearhaus tilbyr data via Storebuddy.dk. De kan hjelpe deg med å automatisere regnskapsføringen din. De tar et månedlig gebyr, men til gjengjeld blir regnskapsføringen din automatisert. Les mer her. Du kan også eksportere mye informasjon (inklusiv all informasjon fra Dashboard) via vår API. Les mer her.

Kan jeg endre den valutaene, dere utbetaler pengene mine i?

Clearhaus tilbyr flere forskjellige utbetalingsvalutaer, men vi kan ikke endre valutaen på din eksisterende avtale. Dersom du ønsker å skifte utbetalingsvalutaene din fra eksempelvis EUR til DKK, må du sende inn en ny søknad. Vi gir deg en ny avtale, et nytt MID-nummer og en ny API-nøkkel. På den måten vil du kunne splitte trafikken din mellom EUR og DKK.

Kan jeg endre, hvor ofte dere utbetaler pengene mine?

Ja, du kan godt be om å få endret hyppigheten på utbetalingene dine, men vårt risk- og supportteam vil vurdere saken, og de har rett til å avvise søknaden. Det vil typisk være mulig å skifte fra daglige til ukentlige utbetalinger, og fra ukentlige til månedlige utbetalinger.

Hvis du ønsker å endre hyppigheten på udbetalingene dine, må du vennligst sende en søknad til support@clearhaus.com.

Hva er et utbetalings gebyr og når vil jeg bli trukket dette gebyret?

Når du får en utbetaling fra Clearhaus, kan det hende du bli belastet et utbetalings gebyr for dette.

Hvis du modtar din utbetaling i DKK, vil du ikke bli belastet, men hvis du får utbetaling i noen av våre andre utbetalings valutaer, vil det bli trukket et lite gebyr.

For eksempel, Clearhaus tar et gebyr på 3 EUR per utbetaling i EUR og 5 GBP per utbetaling i GBP. Derfor oppfordrer vi deg til å tenke over denne kostnaden før din utbetaling med Clearhaus. Vi tilbyr følgende utbetalingsperioder: Daglig (kun spesielle tilfeller), ukentlig eller månedlig. Les mer om utbetalingsperioder her.

Du kan se om du blir trukket et utbetalings gebyr i din kontrakt.

Er det mulig og bare tilbakebetale en del av transaksjons beløpet?

Ja. Til hvilken som helst tid (så lenge transaksjonen ikke er eldre enn 179 dager gammel), kan du tilbakebetale det som allerede har blitt captured. Tilbakebetalinger frigjør ikke et beløp, som kan captures igjen senere. Din gateway skal også understøtte del-tilbakebetalinger.

Er pengene reservert på kortholderens bank konto i 179 dager?

Nei. Avhengig av kort type er beløpet garantert reservert i 7-30 dager.

Hva er en innløsningsavtale?

Med en innløsningsavtale får du en konto hos en innløser/finansinstitusjon (Clearhaus) som, på en måte, fungerer som en bank.

Hva er forskjellen mellom en innløser og en gateway?

En gateway/PSP tilbyr betalingsvindu til din nettbutikk hvor de sender kort-informasjonen som blir skrevet inn av kunden kryptert til innløseren. Innløseren prosesserer denne informasjonen og sørger for at du får utbetalt pengene. Innløseren samler pengene fra kortholderens bank konto, passer på pengene, og deretter utbetaler pengene til din bank konto.

En gateway har aldri lov til å holde på pengene. Istedenfor, er det de som er ansvarlig for den tekniske set-upen for funksjoner og betalingsmetoder, som foreksempel 3-D secure og Apple Pay.

Hvilke gateways støtter dere?

Vi samarbeider med mer enn 25 gateways.

• QuickPay
  • PensoPay
  • Reepay
  • ePay/Bambora
  • OnPay
  • DanDomain
  • 8kilo
  • Betternow
  • Certitrade/PayFunc
  • EPG - Easy Payment Gateway
  • erhvervshjemmesider.dk
  • Freepay
  • Gate2Payments
  • iSignthis
  • Link4Pay
  • MoneyMatrix
  • Paylike
  • Payrexx
  • PayWiser
  • PinPayments
  • ScanPay
  • SegPay
  • Sportyfriends by Quickpay
  • Vendo
  • West Soft Development

Hvilke informasjon trenger jeg for å få en innløsningsavtale?

Du kan søke om å få en innløsningsavtale ved å fylle ut vårt online søknadsskjema. Her finner du en liste over informasjon vi trenger for at en bedrift kan få en innløsningsavtale hos oss.

Dersom din virksomhet er registrert i utlandet (ikke-danmark), er høyrisiko eller krever en særlig lisens fra myndighetene, kan du lese denne artikkelen for mer informasjon: Åpne en konto hos oss.

Hvilke korttyper støtter dere?

Vi støtter alle korttyper som utstedes av Visa og Mastercard. Disse omfatter:

• Visa
  • Visa Electron
  • Visa Debit
  • Visa Credit
  • Mastercard Debit
  • Mastercard Credit
  • Maestro

Hvilke oppgjørsvaluta støtter dere?

Du kan få utbetalinger i følgende valuta: DKK, SEK, NOK, EUR, USD or GBP.

Les denne artikkelen for mer informajson: Utbetalinger

Hvilke transaksjonsvaluta støtter dere?

Vi støtter transaksjoner i alle valuta som er støttet av Visa og Mastercard.

Hvor kan jeg finne prisene deres?

Du kan finne prisene våre her: https://www.clearhaus.com/no/priser/

Hvor lenge varer en autorisasjon?

Captures kan utføres før det har gått 179 dager etter autorisasjonen; Hvis autorisasjonen er 180 dager gammel er den for gammel.

Hvordan blir interchange gebyrer kalkulert?

Interchange gebyrer er kostnaden vi (innløseren) betaler til kortholders bank. Interchange gebyrer er satt av card schemes som Visa og MasterCard.

Bortsett fra interchange gebyrene fra card schemes, skal merchant, som har en Interchange+ eller IC+ avtale, også betale de andre behandlingsgebyrene relatert til transaksjonen.

Man betaler også en fast prosent sats på f.x 0.5%.

Hvorfor er jeg en såkalt høyrisiko kunde?

Card schemes katigoriserer noen typer foretningsmodeller som høy-risiko, siden disse typer foretningsmodeller er spesielt utsatt for svindel. Både card schemes og Clearhaus har noen spesielle regler for disse typer foretningsmodeller. Hvis du vil vite mer, kontakt oss på support@clearhaus.com.

Hvorfor trenger jeg en innløsningsavtale?

For å akseptere online betalinger med kort fra Visa og Mastercard, trenger du en avtale hos en innløser.

I hvor lang tid har jeg muligheten til å utføre en refundering?

Du kan utføre en refundering på en transaksjon i opp til 179 dager etter den siste capture.

I prislisten nevnes en spesiell pris for høy-risiko kunder, Hva er disse gebyrene?

Gebyret er 840 euro per. år. Dette er en årlig betaling, og den kan ikke splittes i månedlig betaling.

Jeg har skrevet inn feil passord 10 ganger på Clearhaus.com - Hva gjør jeg?

Når du skriver inn feil passord 10 ganger, vil din log in-konto bli lukket for en time fra siste gang du prøvde å logge inn. Dette vil også skje selv om du skifter passord.

Kan jeg utføre en del-capture eller en del-autorisasjon?

Ja, dette blir kalt en del betaling og dette er noe Clearhaus understøtter. Men, det er også noe din gateway skal understøtte. Vennligst kontakt dem for mer informasjon.

Må jeg betale moms på gebyrene dere trekker?

Nei. Vi er en finansiell instutisjon, som betyr at våre gebyrer ikke er momspliktig.

Når betaler dere ut pengene mine?

Dette er avhengig av hvilke oppgjørsperiode som er fastsatt i din kontrakt. Normalt er oppgjørsperioden en uke, og da vil du få pengene dine hver torsdag.

Les denne artikkelen for mer informasjon: Utbetalinger

Når kan jeg begynne å akseptere betalinger i min nettbutikk?

Du kan begynne å akseptere betalinger innen 1-3 dager etter at du har sendt inn din søknad.

Dersom din virksomhet er høyrisiko eller basert på en spesiell forretningsmodell, kan det hende at vi må bruke mer tid på behandling av din søknad.

Opprette en innløsningsavtale

Hvordan skriver jeg under på kontrakten min, når opprettelsesemail ikke er den samme som underskrivers email?

Når den personen som har opprette kontrakten, ikke er den samme personen som skal skrive under, må du opplyse om e-mailadressen til underskriveren. Underskriveren vil motta en e-mail med en link. Linken vil sende ham til en side, der han må opprette en bruker ved å taste inn e-mail og velge et passord. En bruker vil bli opprettet, og underskriveren vil kunne se kontrakten, som han så må skriver under på.

Hvorfor kan jeg ikke uploade filer til min ansøgning?

Vores ansøgningssystem vil kun acceptere bestemte filtyper (f.eks. jpeg, PDF eller png). Hvis du uploader filer i et andet format, vil du få fejlen “filen kunne ikke uploades”. Upload venligst filen i en anden format eller prøv at komprimere filen. Du bør også tjekke, at du har indtastet alle de påkrævede informationer, før du uploader dine filer. Du skal eksempelvis udfylde alle informationerne om “ejer”, før du kan uploade filer til dette afsnit.

Hvilke krav er det til min nettside?

Les denne artikkelen for mer informasjon: Krav til nettside

Kan jeg få en innløsningsavtale i mitt land?

Vi tilbyr innløsningsavtaler til alle land som er med i EU28 eller EØS.

Når trenger jeg mer enn en innløsningsavtale?

Kort sagt trenger du en ekstra innløsningsavtale dersom du:

• starter en ny bedrift (både dersom den selger det samme eller noe helt nytt)
  • begynner å selge helt nye produkter eller tjenester i din eksisterende bedrift
  • ønsker å få utbetalinger i andre valuta

For ytterligere hjelp kan du sende en e-mail til: support@clearhaus.com

Les mer om å opprette en innløsningsavtale.

Håndtering av din innløsningsavtale

Hva betyr de forskjellige transaksjons typene/statusene?

I din gateways kontrollpanel har du muligheten til å administrere dine transaksjoner, og bestemme status for hver enkelt transaksjon. I Clearhaus Dashboard, kan du finne en beskrivelse for hver transaksjonstype/status, slik at du kan forstå den gjeldende betalings-statusen for en transaksjon.

• Authorisation: Dette refererer til den aller første fasen av en betaling. I denne fasen, bestemmer kortholders bank om transaksjonen får lov til å gå igjennom eller ikke. For eksempel, sjekker de om kortholder har nok penger på bankkontoen, om kortet er gyldig, om kortet er rapportert som mistet eller stjålet osv… Når denne prosessen er godkjent og fullført, kan du begynne å behandle ordren. Vennligst vær oppmerksom på, at i denne fasen er pengene reservert på kortholders bankkonto. For at pengene skal bli overført til din merchant konto, skal du gjøre en capture.

• Capture: Når en transaksjon har blitt godkjent og fullført (for eksempel, at du har sendt varen(e)), deretter kan du trekke pengene fra din kundes bankkonto. Denne prosessen heter “Capture”, og dette skal gjennomføres i din gateways shop modul.

• Refund: I noen tilfeller, er det nødvendig å returnere penger til en kunde etter en betaling er godkjent og blitt captured. Dette kan for eksempel være fordi en kunde har returnert produktet eller hvis det var noe feil med produktet når kunden fikk det levert. Hvis du ønsker å returnere pengene, det fulle beløpet eller en del av det fulle transaksjonsbeløpet, skal du utføre en refund(refundering) i din gateways shop modul.

• Void: En void er en kansellering av en authorisation(transaksjon). Det er det motsatte av en capture, og det betyr at pengene du har reservert på kundens bankkonto ikke lengre vil være reservert.

• Credit: Dette er en transaksjonstype/status som kun blir brukt til spesifikke kontoer og industrier. Som for eksempel en gevinst hvis du er en gambling merchant eller utbetaling av lojalitetsbonus. Dette gjør du ved og kreditere din merchant konto. Dette gjøres i din gateways shop modul.

Hvor kan jeg se min Clearhaus kontrakt?

For å finne din kontrakt med Clearhaus, vennligst følg disse stegene:

1. Gå til clearhaus.com
  2. klikk “Logg inn”
  3. Velg “Mine søknader”
  4. Klikk på din søknad - Din kontrakt vil nå vises.

Bedriften har endret adresse

Send en e-mail til support@clearhaus.com med følgende informasjon:

• Kundenummer (MID)
  • Bedriftens registreringsnummer (CVR)
  • Bedriftens navn
  • Den nye adressen

Hvor finner jeg API-nøkkelen min?

Du finner din API i Settings i Dashboard.

Hvor finner jeg mitt kundenummer/merchant identification number(MID)?

Du kan finne ditt kundenummer (merchant identification number, MID) i Settings i Dashboard.

Kundenummeret ditt er 7 sifre Eksempel: 2000001

Hvordan endrer jeg min bankkonto?

Du kan endre den bankkontoen, du får utbetalt dine penger til, ved å sende en e-mail til support@clearhaus.com. Mailen må inneholde følgende informasjon:

• Bedriftsnavn
  • Kundenummer (MID)
  • Bankens navn, IBAN og SWIFT kode (BIC) for både den tidligere og den nye bankkontoen
  • Bevis på at du/bedriften eier den nye bankkontoen

Features

Hva er 3-D Secure?

3-D Secure er et ekstra sikkerhetslag som beskytter din virksomhet mot uredelige transaksjoner.

Ved å benytte 3-D Secure flyttes ansvaret for chargebacks, som er en følge av uredelige transaksjoner, fra din virksomhet til kortholders bank (kortustedende bank).

Husk: Betalingsgatewayen Reepay understøtter ikke 3-D Secure.

Les mer om 3-D Secure her og her.

Må jeg betale for 3-D Secure?

Nei. Som kunde hos Clearhaus får du 3-D Secure gratis.