Krav på din hemsida

Krav på din hemsida:

För att teckna ett inlösenavtal hos oss måste din hemsida uppfylla kraven nedan.

Följande information måste presenteras tydligt för kunden:

• Företagets allmänna villkor som stämmer överens med EU:s konsumentlagstiftning. Villkoren måste länkas direkt från förstasidan, så att kunden enkelt kan hitta dem.
  • Prenumerationsvillkor om företaget erbjuder prenumerationsbaserade tjänster eller produkter. Dessa bör innehålla:
  • Information om betalningen och när företaget drar pengarna från kundens konto (t.ex. den första dagen varje månad)
  • Att företaget lagrar kundens kortinformation
  • Hur man registrerar sig för prenumerationstjänsten
  • Hur man avslutar en prenumeration
  • Annan relevant information som t.ex. uppsägningstid och mottagande av kvitto vid varje köp
  • Företagets leveransvillkor, ångerrätt och returpolicy. Det är speciellt viktigt att informera om leveranstiden till de olika länderna, hur lång ångerfristen är och vilken adress produkterna ska skickas till om kunden vill returnera produkten.
  • Namnet på descriptorn måste finnas synlig på hemsidan. En descriptor är namnet/texten som visas på kortinnehavarens kontoutdrag och som gör det enkelt för kunden att se vem de har betalat pengar till. Oftast används företagets URL, men i vissa fall kan ett annat namn användas. Det är viktigt att descriptorn enkelt kan kopplas till hemsidan.
Speciellt viktigt om namnet på descriptorn skiljer sig från hemsidans URL
  • Kundtjänst och kontaktuppgifter (e-post och telefonnummer eller live chat)
  • Företagets integritetspolicy
  • En tydlig beskrivning av produkterna/tjänsterna, inklusive priser och övriga avgifter

• Kontakt- och företagsinformation (företagets fulla namn, organisationsnummer, adress)

• Företagets belägenhet vid betalningstillfället (t.ex. i betalningsfönstret)

• Visa och Mastercard logotyper måste visas på hemsidan. Logotyperna kan visas t.ex. i footern eller i betalningsfönstret precis innan kunden ska betala.

Annat

• Hemsidan har ett avtal med en gateway. En gateway förser din webbshop med ett betalningsfönster. Utan en gateway är det inte möjligt att ta emot betalningar Här kan du se alla gateways som vi samarbetar med * All kortinformation måste hanteras på en SSL säkrad sida eller uppkoppling.
Från och med den 1 oktober 2017 måste hela din webbshop ha ett SLL-certifikat. Annars kommer kunden att få ett meddelande om att webbplatsen inte är säker.
  • Kunden måste aktivt acceptera din webbshops allmänna villkor innan köpet kan genomföras. Detta bör innehålla en aktiv länk till allmänna villkor, så att kunden kan klicka på länken för att se villkoren.

• Villkoren för prenumerationsbaserade tjänster/ produkter måste accepteras av kunden innan betalningen genomförs. Detta bör innehålla en aktiv länk till ’’allmänna villkor’’, som innehåller prenumerationsvillkoren.

• När kunden har genomfört en betalning i din webbshop, måste hen få ett kvitto för köpet.

Nyttiga länkar

Du kan se vem som äger domänen här: whois.domaintools.com

Du kan se alla gateways som vi samarbetar med här.