Utbetalningar

Vad är en utbetalning?

En utbetalning är det vi på engelska kallar för settlement. Vi betalar ut de pengar som du har mottagit på ditt handlarkonto till ditt bankkonto.

Vilka utbetalningsvalutor stöder ni?

Transaktionsvaluta är den valuta som du tar emot betalningar i när du säljer en produkt eller tjänst i din webbshop. Dina kunder betalar för sina ordrar i transaktionsvaluta.

Med Clearhaus kan du ta emot betalningar i alla valutor som stöds av Visa och Mastercard.

Utbetalningsvaluta är den valuta som vi betalar ut dina pengar i. Utbetalningar är tillgängliga i följande valutor: DKK, SEK, NOK, EUR, USD, GBP, CHF, CZK, RON, HUF och PLN.

Varför välja flera utbetalningsvalutor?

Genom att få dina utbetalningar i flera olika valutor kan du spara växlingsavgifter när du säljer produkter eller tjänster i länder som använder en annan valuta än ditt hemland eller din utbetalningsvaluta.

Varje utbetalningsvaluta kräver ett eget inlösenavtal

Exempel:

Du har en webbshop som är registrerad i Sverige. Du säljer dina varor i Sverige och tar emot betalningar i SEK. Både ditt handlarkonto och bankkonto är i SEK.

Du börjar sälja dina varor i Danmark och får betalningar i DKK. Du kan öppna ett konto hos oss i DKK och få dina betalningar från Danmark på ditt DKK handlarkonto istället för ditt SEK handlarkonto. Dessa blir inte växlade till SEK. De utbetalas till dig i DKK.

Det är lönsamt om du har utgifter i DKK. Annars måste du själv växla pengarna hos din egen bank.

Du kan spara pengar med flexibla utbetalningsvalutor

När får jag mina utbetalningar?

När vi betalar ut dina pengar från ditt konto hos oss till ditt bankkonto, beror på vilken utbetalningsperiod du har valt. Du kan välja mellan daglig, veckovis eller månatlig utbetalningsperiod.

OBS: Om du har ett utländskt bankkonto (inte danskt) kan det hända att du får dina pengar några dagar senare än det som anges nedan.

Dagligen

Alla transaktioner som du gör en capture på mellan till exempel måndag kl. 21:00 CET och tisdag kl. 21:00 CET, utbetalas följande torsdag.

Denna utbetalnigsperiod har en fördröjning på 3 bankdagar.

Veckovis

Alla transaktioner som du gör en capture på mellan till exempel måndag kl. 21:00 CET och följande veckas måndag kl. 21:00 CET, utbetalas följande torsdag.

Denna utbetalningsperiod har en fördröjning på 3 bankdagar.

Månatligen

Alla transaktioner som du gör en capture på mellan till exempel den 31 juli kl. 21:00 CET och 31 augusti kl. 21:00 CET, utbetalas den 5 september.

Denna utbetalningsperiod har en fördröjning på 3 bankdagar.

Vilken utbetalningsperiod ska jag välja?

Som utgångspunkt har alla kunder en veckovis utbetalning, eftersom detta oftast är det bästa alternativet. Om du vill ha dina utbetalningar dagligen eller månatligen på grund av cash flow eller återkommande transaktioner, kan du skriva det i fältet: ytterligare information i din ansökan.

Om du behöver hjälp med att välja din utbetalningsperiod, kan du kontakta vår kundtjänst via vårt kontaktformulär eller skicka e-post till support@clearhaus.com.