Utbetalningar

Vad är en utbetalning?

En utbetalning är det vi på engelska kallar för settlement. Vi utbetalar de pengar du har mottagit på ditt handlarkonto hos oss till ditt bankkonto.

Vilka avvecklingsvalutor stöder ni?

Transaktions valutor är de valutor du erbjuder dina kunder att betala de produkter eller tjänster du säljer i din webbshop. Din kund betalar för sin order i transaktionsvaluta.

Med Clearhaus kan du acceptera alla transaktionsvalutor, som stöds av Visa & Mastercard.

Avvecklingsvaluta är den valuta vi betalar dig i. Utbetalningar är tillgängliga i följande valutor: SEK, EUR, GBP, NOK, DKK och USD.

Varför välja flera avvecklingsvalutor?

Genom att ha utbetalningar i flera valutor kan du spara i växlingsavgifter när du säljer produkter eller tjänster i länder som använder sig av en annan valuta än ditt hemland eller annan valuta än din avvecklingsvaluta.

Varje avvecklingsvaluta kräver ett eget inlösenavtal

Exempel:

Du har en svensk webbshop och säljer dina produkter/tjänster i Sverige. Du får dina betalningar i SEK på ditt SEK handlarkonto. Ditt bankkonto är också i SEK.

Du väljer att erbjuda dina produkter/tjänster i Danmark och får dina betalningar i DKK. Du kan välja att öppna ett handlarknto i DKK och få dina betalningar från Danmark in på ditt DKK handlarkonto. Dessa blir inte växlade till SEK. De utbetalas till dig i DKK.

Detta är lönsamt endast om du har kostander i SEK. Annars, måste du växla pengarna i din egen bank.

Du kan spara pengar med flexibla avvecklingsvalutor

När får jag mina utbetalningar?

När vi utbetalar pengarna från ditt konto hos oss till ditt bankkonto, beror på vilken utbetalningsperiod du har valt. Du kan välja mellan daglig, veckovis eller månatlig utbetalningsperiod.

OBS: Om du har en utländsk bank (inte dansk) mottar du möjligvis dina pengar ett par dagar senare, än vad som står nedan.

Daglig

Transaktionerna du tar emot mellan, till exempel måndag 19:00 UTC och tisdag 19:00 UTC, blir utbetalade följande torsdag.

Denna utbetalnigsperiod har: en fördröjning på 3 bankdagar

Veckovis

Transaktionerna du tar emot mellan, till exempel måndag 19:00 UTC och tisdag 19:00 UTC, blir utbetalade följande torsdag

Denna utbetalningsperiod har: en fördröjning på 3 bankdagar

I Dashboard står det att utbetalningsdagen är följande onsdag, men du mottar pengarna först på torsdag som ovan nämnts.

Månatlig

Transaktionerna du tar emot mellan, till exempel den 31. juli 2018 19:00 UTC och den 31. augusti 2018 19:00 UTC, utbetalas den 5. september 2018.

Denna utbetalningsperiod har: en fördröjning på 3 bankdagar

Vilken utbetalningsperiod ska jag välja?

Som utgångspunkt har alla kunder en veckovis utbetalning, eftersom det oftast är det bästa alternativet. Om du önskar daglig eller månatlig utbetalning,till exempler på grund av cash flow eller återkommande transaktioner, kan du skriva i fältet: ytterlig information i din ansökan.

Om du behöver hjälp med att välja din utbetalningsperiod, kan du kontakta vår kundservice via vårt kontaktformulär kontaktformulär eller skicka e-post till support@clearhaus.com.